Bob Moore - Bob Moore - Wikipedia

Od Wikipedia, Slobodna Enciklopedija

Pin
Send
Share
Send

Bob Moore
Rodno imeBob Loyce Moore
Rođen (1932-11-30) 30. studenog 1932 (dob 88)
PodrijetloNashville, Tennessee, Ujedinjene države
ŽanroviZemlja i zapad
ZanimanjeBasist, glazbenik sa sjednice, vođa orkestra
InstrumentiDupli bas
Godine aktivne1946 – danas
OznakeSpomenik, London
Pridružena djelaElvis Presley, Roy Orbison

Bob Loyce Moore (rođen 30. studenog 1932.) je Amerikanac glazbenik sa sjednice, vođa orkestra, i basist koji je bio član A-tim iz Nashvillea tijekom 1950-ih i 1960-ih. Nastupio je na preko 17 000 dokumentiranih seansi snimanja, podržavajući popularna djela poput Elvis Presley i Roy Orbison. Otac je i multiinstrumentalista R. Stevie Moore, koji je pionir lo-fi glazba.

Biografija

Bob Moore rođen je u Nashville, Tennessee,[1] a svoje glazbene vještine razvio je kao dječak. Do 15. godine igrao je dupli bas na turneji u šatoru s a Grand Ole Opry glazbene grupe, a sa 18 godina prihvatio je poziciju na turneji s Mali Jimmy Dickens. S 23 godine njegove su sposobnosti donijele ponudu da zaigra na slavnom Crveni Foley Emisija ABC-TV, Ozark jubilej. Sviranje s bendom predstave u Springfield, Missouri subotom i putovanje u Nashville tijekom tjedna pokazalo se iscrpljujućim, no nakon dvije godine vratio se u Nashville.

Moore je imao 12 godina kad se upoznao Owen Bradley, koji je svirao trombon u radio postaji Nashville WSM-AMosoblje benda. 1950. Bradley je unajmio Moorea za izvođenje transkripcije izravno na disk koja je snimljena kabelom s pozornice Kazalište Ryman. Ubrzo nakon toga, Bradley je postao šef Nashvilleove divizije Decca Records, a Moorea je doveo kao sesijskog glazbenika. Moore je nastupio na preko 17 000 dokumentiranih (Federation of Musicians Local 257) snimanja[potreban je citat] i bio ključni član A-tim iz Nashvillea, temeljna skupina prvorazrednih studijskih glazbenika, koja se počela spajati početkom 1950-ih.

1958. svirao je na svom prvom od mnogih Elvis Presley sjednice u RCA Studio B i zvučni zapis. Sljedeće se godine udružio s Fred Foster uspostaviti Spomenički zapisi, gdje je, kao glazbeni direktor izdavačke kuće, stvorio aranžmane za Roy Orbison. 1960. osnovao je orkestar Bob Moore i snimio album koji uključuje "Meksiko", 1961 45 okretaja u minuti pojedinačno koji je otišao na broj sedam na Pano pop Glazba grafikon, preostali u Top 40 deset tjedana. Pjesma je također bila na vrhu Lako slušanje grafikon za jedan tjedan 1961. Prodan je u više od milijun primjeraka, zaradivši zlatni disk.[1] Bob Moore također svira bas uvod u Roger Miller pogoditi "Kralj ceste".

Moore je radio u raznim glazbenim scenama, uključujući nastup u Newport Jazz Festival i snimanje sa Arthur Fiedler i Boston Pops orkestar. Imao je snažne korijene u country glazba, a 1994. god Život proglasio ga brojnim Country Basistom svih vremena. Nastupao je s tako raznolikim umjetnicima snimanja kao Bob Dylan, Marty Robbins, Jerry Lee Lewis, Flatt i Scruggs, Patti Page, Sammy Davis, ml., Julie Andrews, Andy Williams, Connie Francis, Moby Grape, Wayne Newton, Quincy Jones, Burl Ives, Roger Miller i francuski pjevač Johnny Hallyday.

Bob Moore primljen je u Kuću slavnih glazbenika 2007. godine.

S Patsy Cline

Moore se pojavio na gotovo svim Clineova Decca seanse od njezine prve u studenom 1960. do posljednje u veljači 1963., a za to vrijeme podupirao ju je na pjesmama kao što su:

Obitelj

Mooreov sin, R. Stevie Moore, dugogodišnji je rock glazbenik poznat po brojnim neovisnim kućnim snimkama i DIY etici. Moorova kći, Linda Faye Moore, bila je Gospođice Tennessee i najboljih 10 u kategoriji Miss Amerike inscenacija; i članica country-pop ženskog sastava iz 1980-ih Calamity Jane, koji je imao manje hitove s "Send Me Somebody To Love" iz 1981. i 1982. pokriti od Beatlesi' "Upravo sam vidio lice"Mooreova dva sina, Gary i Harry, nisu u glazbena industrija.

Bilješke

  1. ^ a b Murrells, Joseph (1978). Knjiga o zlatnim diskovima (2. izdanje). London: Barrie i Jenkins Ltd. str.137. ISBN 0-214-20512-6.
  2. ^ "Snimke sesije Patsy Cline - desetljeća". Patsified.com.

Reference

vanjske poveznice

Pin
Send
Share
Send